Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Agent 007 v Divadle Drak

Plzeňské Divadlo Alfa přiveze ve čtvrtek 17. února od 19:00 na scénu hradeckého Draku své představení James Blond, parodii na velkofilmy s proslaveným agentem 007.

Autorem výpravy představení, v němž ožívá bonzovský mýtus, je výtvarník Marek Zákostelecký, šéf výpravy Divadla Drak. Příběh neprůstřelného „superšpióna" v kombinaci s blyštivým světem produkcí velkofilmů je živnou půdou pro skutečně originální loutkovou parodii. Oba tyto fenomény si "vzal na mušku" mladý liberecký autor Vítek Peřina ve své vtipné persifláži James Blond, v níž parafrázoval jak nejtypičtější postavy, motivy, „hlášky" a charakteristické rekvizity bondovského mýtu, tak i bizarní zákulisí filmových ateliérů, kde právě - se značnými problémy, spojenými převážně s představitelem titulní postavy a jeho „Blond girl" - vzniká jeden z filmů o Blondovi. Za každou natočenou bondovkou se totiž skrývá ještě jeden příběh, neméně dramatický, než ten, který se odehrává na plátně, příběh o tom, jak onen film vznikal.

Peřinova hra je převážně právě oním druhým příběhem. Čistě loutková inscenace nabízí originální kombinaci marionet s maňásky a je dalším, pro laiky možná až překvapivým, důkazem toho, co loutky dovedou. Především však může být znamenitou zábavou jak pro milovníky Jamese Bonda a pozlátkového světa komerčního filmu, tak i pro odpůrce téhož.

Zdroj: Okolohradce.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“