Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Nábřeží šlapadel

V sobotu 10.7. se koná v Hradci Králové Mistrovství Evropy vozítek s pedály. Jedná se o závody, které jsou vhodné i pro hendikepované občany, kteří se mohou se svým upraveným vozítkem také zúčastnit. Tyto závody jsou v Evropě dosti populární a mají dlouholetou tradici. Letošním rokem můžete být tedy svědky prvního závodu u nás v České republice.

Trasa povede po Eliščině nábřeží, přes Pražský most a Švehlovou ulicí (pěší zóna) na Masarykovo nám. Havlíčkovou ulicí přes Tyršův most zpět před muzeum. Zde bude prostor startu a cíle.

Závod bude zahájen ve 13:30 prezentací jednotlivých týmů. Moderovat bude známý herec Ota Jirák. Diváci se dozvědí jméno vozítka, odkud pochází, křestní jména závodníků. Pokud bude mít daný tým připravenu prezentační scénku, tak ji předvede. Po prezentaci ve 14:30 bude následovat start závodu. Konec závodu bude v 17:00. V 17:30 bude vyhlášení výsledků a předání cen.

Na Tylově nábřeží bude krátká rovná trať, na které mohou nejmenší děti závodit na vlastně donesených odstrkovadlech, tříkolkách a koloběžkách. Každé dítě dostane v cíli malou cenu.

Tuto akci pořádá Česká federace klubu vozítek s pedály.


Bližší informace naleznete na stránkách www.cfkvp.cz.

Zdroj:  www.hradeckralove.org
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“