Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Na kole okolo Hradce

Cyklotrasa nazvaná „Historická“ Vás zavede na Hrádek u Nechanic a na Bojiště na Chlumu - dvě zajímavá historická místa, která leží v blízkém okolí Hradce.

Trasa: Hradec Králové /0 km/ - Stěžery /4,4 km/ - Hrádek u Nechanic /11,4 km/ - Probluz / 16,4 km/ - Chlum /24,1 km/ - Předměřice /30,3 km/ - Hradec Králové /35,9 km/ Vrcholem cesty je jeden z nejkrásnějších zámků románské gotiky z let 1839 –1857 Hrádek u Nechanic, který je přezdíván „Malá Hluboká“. Kolem zámku je krásný anglický park, v kterém je umístěno 9-jamkové golfové hřiště.
Příjemná projížďka čeká v areálu Bojiště na Chlumu, které přiblíží historii jedné z nejslavnějších bitev roku 1866. Při pěkném počasí po vystoupání na místní rozhlednu se otevře krásný pohled na Orlické hory, Krkonoše a celé východní Čechy. Nelze zapomenout ani na návštěvu muzea.

Zdroj: www.ic-hk.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“