Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Lughnasad - Keltský festival

Již 4. ročník festivalu keltské kultury Lughnasad se uskuteční 30. – 31. 7. v Nasavrkách.

30. července od 20 hodin zahrají známé kapely Asonance a Spirituál Kvintet.

V sobotu od 9:30 hodin budou k vidění ukázky keltských řemesel v zámecké zahradě, tradiční trhy, probíhat budou hry a soutěže pro děti, divadelní představení, malování na tělo, prohlídky keltské expozice a mnoho dalšího.

Ve 14 hodin proběhne na pódiu slavnostní zahájení akce a také jeden ze zlatých hřebů celého festivalu – boj Keltů s Římany a Germány.

Odpoledne bude k vidění řada aktivit od irských tanců a jejich výuky po ukázky keltského boje. V 16:00 hodin zahraje všem divákům skupina Věneband a odpolední program uzavře v 18:00 hodin druidský obřad úrody.

V 19:00 hodin začne koncert keltské a Kelty inspirované hudby. K tanci i k poslechu zahrají skupiny Shannon, Bran a Jauvajs. Skupina Fantasmagoria předvede mystickou ohňovou show.

V průběhu celé akce bude jezdit autobusová festivalová doprava z Pardubic, Chrudimi a Slatiňan (a zpět).

Více informací naleznete na stránkách www.boii.cz.

Zdroj: www.boii.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“