Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Festival Fantazie

Největší setkání příznivců fantastiky v ČR se koná ve dnech 1. - 11.7. v Chotěboři.

Více než 1500 pořadů - filmy a seriály, hry všeho druhu, přednášky o sci-fi a fantasy, comics, manga a anime, besedy a soutěže, divadla, výstava a další bohatý program ve 20 liniích zároveň, od rána do noci.

V rámci Festivalu Fantazie se konají:
GameFest - pro příznivce her počítačových, konzolových, deskových, karetních, válečných miniatur, na hrdiny i veškerých dalších, příznivcům bojových sportů, tance apod.
Avalon - přednášky spisovatelů, redaktorů, překladatelů, odborníků a fanoušků, besedy s hosty z domova i zahraničí, tematické diskuse, TV dokumenty, soutěže, ... Jako doplněk výstava obrazů, filmy, seriály a hry.
 
Bližší informace naleznete na oficiálních stránkách festivalu - http://www.festivalfantazie.cz/.
 
Ve dnech 6. - 10. 7. probíhá na FF MoveCon. Na MoveConu budete moci navštívit přednášky, workshopy a shlédnout filmy a dokumenty s tematikou různých tanců (orientální tanec, irský tanec, historický tanec, výrazový tanec, bollywood, historie a vývoj tanců, ...), bojových umění (východní bojová úmění, šerm, ...), aktivit osvěžujících tělo i ducha (jóga, meditace, masáže, ...) a dalších jako je žonglování, kouzlení apod. (http://www.movecon.wz.cz/)
 
Zdroj: http://www.festivalfantazie.cz/
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“