Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Retrogaming - počátky osobních počítačů u nás

Kdy: do neděle 18. září 2016
Kde: Expozice muzea v 1. patře Kolowratského zámku v Rychnově nad Kněžnou

Přijďte se podívat na interaktivní výstavu, která zachycuje historii výpočetní techniky od počátků do poloviny 90. let 20. století.

Největší pozornost je věnována počítačovým hrám a domácím počítačům a konzolím z 80. let – československým (IQ 151, PMD, Didaktik…) i zahraničním (Apple, Amstrad, Atari, Commodore, IBM, Nintendo, Sega, Sinclair…). Návštěvník se seznámí nejen s velkými herními hity (od Pac-Mana nebo Space Invanders přes Prince of Persia po Doom nebo Street Fighter II.), ale třeba i s dobovými herními časopisy. Součástí výstavy je "pařanské doupě" – herna s historickými počítači, herním automatem i s moderními PC s emulátory. Řada her si zachovala svoji hratelnost dodnes, a tak si i ti nejmladší návštěvníci, zvyklí na dokonalou grafiku a zvuk, s chutí zahrají Dynablaster, Lemmings nebo Vroom.

Tak neváhejte a přijďte se podívat, užít si spoustu zábavy a zavzpomínat na staré časy, kdy slovo počítač znělo vědeckofantasticky.

Více informací: http://www.moh.cz/

Zdroj: Kudyznudy
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“