Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

33. Mezinárodní horolezecký filmový festival

Kdy: čtvrtek 25. až 28. srpna 2016
Kde: Rooseveltova 15, Teplice nad Metují, 549 57

Tradičně, a přesto pokaždé trochu jinak, končí prázdniny v Teplicích nad Metují. V letošním roce slaví festival již třiatřicet let své existence a na návštěvníky čeká jako vždy bohatý a zábavný program.
Fesťák, nebo chcete-li Mezinárodní horolezecký filmový festival, který každoročně láká příznivce lezení i jiných outdoorových sportů na konec srpna do Teplic nad Metují, kde si za dobu své existence stal neodmyslitelnou součástí právě konce prázdnin.

V letošním roce slaví festival již třiatřicet let své existence a na návštěvníky čeká jako
vždy bohatý a zábavný program. Kromě zhruba 40 soutěžních filmů, které můžete vidět ve dvou různých promítacích sálech, jsou pro návštěvníky připraveny dvě výstavy. Mezi sportovní akce patří boulderingový pohár i mistrovství pro různé věkové kategorie, běh Teplickými skalami – La Sportiva cross, různé soutěže např. Slack line, Věšák, Spára nebo Lezení poslepu. Vyzkoušet si můžete řadu zajímavých dovedností nebo jen relax s přáteli v Kafírně nad zámeckou zdí.

Hlavní hvězdou letošního hudebního programu bude Anna K., která vystoupí v pátek a doplní ji koncerty kapel Vyhoukaná sowa a Pumpa. Sobotní zábavu obstarají kapely Queens of Everything, Abraxas a Echt!.Nedělní program zakončí festival bohoslužbou za zemřelé horolezce, losováním divácké soutěže a hlavně slavnostním vyhlášením vítězných filmů. To proběhne krátce po poledni, kdy během slavnostního zakončení odborná mezinárodní porota vyhlásí výsledky a rozdá pomyslné „Oskary“, v našem případě Boryše - krásné vyřezávané sošky pocházející z dílny řezbáře Petra Kysely z Machova, které k festivalu neodmyslitelně patří.

Pokud si chcete užít trochu adrenalinu, potkat lezecké osobnosti českého i zahraničního věhlasu a načerpat neuvěřitelnou pohodu a energii, která z lezců a prostředí kolem nich vyzařuje, jsou Teplice nad Metují tím pravým místem, kam se poslední srpnový víkend vydat.

Více informací: http://www.horolezeckyfestival.cz/

Zdroj: Informuji
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“