Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Zachraň padající vajíčko!

Bylo, nebylo jedno vajíčko... Moc chtělo létat, ale ty dopady! Muselo vymyslet nějaký fígl, jak to zvládnout lépe. Přijdete na něco lepšího, aby se vajíčko po dopadu z výšky dvou metrů usmívalo?
Nejlepší a nejoriginálnější nápad získá zajímavé ceny!

Podrobné informace:

Účastnit soutěže se může každý - jednotlivci, skupiny dětí i celé třídy. Svůj "výtvor" však musí každý účastník soutěže přinést do 14. 6. 2016 na budovu Přírodovědecké fakulty Univerzity Hradec Králové na náměstí Svobody 1 (https://www.uhk.cz/…/Ko…/Mapa-a-seznam-budov/detail-budovy-C). Spolu s ním odevzdá i popis výtvoru a fotodokumentaci, která bude zachycovat zkušební vrh vajíčka (neuvařené slepičí vajíčko) z výšky dva metry na tvrdou podložku (dřevěná deska nebo plastová nádoba). Další informace jsou ponechány libovolně na každém účastníkovi.

Jednotlivé výtvory budou vystaveny během akce Hrajme si i hlavou. V pátek 17. 6. 2016 ve 13 hodin provede odborná porota testovací vrhy, které ověří funkčnost navržených zařízení. Odevzdané výtvory nebudou vraceny a mohou se během testování poškodit. Záleží na jejich provedení! Porotou zvolené vítěze oceníme a zveřejníme na stránkách akce Hrajme si i hlavou (www.hrajme-si-i-hlavou.cz) i na zde na facebookovém profilu akce (https://www.facebook.com/Hrajme-si-i-hlavou-547006802009224/?fref=nf). Hodnotit se bude funkčnost provedení, originalita výtvoru i jeho dokumentace a v neposlední řadě i propojení s fyzikálními poznatky z výuky.
Na datu předání svých výtvorů (a případně i udělených cen) se, prosím, předem domluvte s RNDr. Michaelou Křížovou, Ph.D. - michaela.krizova@uhk.cz.

Harmonogram soutěže:
do 14. 6. 2016 - odevzdání výtvoru spolu s dokumentací
17. 6. 2016 ve 13. hodin - slavnostní testovací vrhy a vyhlášení vítězů

Případné další dotazy směřujte na michaela.krizova@uhk.cz.



Zdroj: Hrajme si i hlavou - www.hrajme-si-i-hlavou.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“