Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Výstava o obětech pochodu smrti

Na Pivovarském náměstí odstartována výstava s názvem "Gross-Rosen, historie, která se nás týká". Jedná se o umělecké ztvárnění poznání, kterého se studentům Střední školy propagační tvorby a polygrafie ve Velkém Poříčí dostalo studiem dokumentů o existenci koncentračního tábora Gross-Rosen. V sídle Krajského úřadu potrvá výstava do konce února.

Expozice má uctít památku obětí pochodu smrti, který v únoru roku 1945 vyrazil z tábora ležícího pouze 60 kilometrů od českých hranic a přesně před sedmdesáti lety tragicky skončil na území dnešního Královéhradeckého kraje. U Choustníkova Hradiště bylo tehdy 179 vězňů postříleno. Táborem Gross-Rosen prošlo za dobu jeho existence celkem 120 tisíc lidí. Celá třetina z nich zde zahynula.

Výstava, která má putovní charakter, vznikla ve spolupráci Komise pro lidská práva Rady Královéhradeckého kraje, Svazu bojovníků za svobodu a Střední školy propagační tvorby a polygrafie Velké Poříčí.

Zapůjčení výstavy je možné sjednat na emailové adrese: ssptp@ssptp.cz

Další informace: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/gross-_-rosen:-historie--ktera-se-nas-tyka--zveme-vas-na-vystavu-76718/

Další informace: http://www.ssptp.cz/index4400.htm

Zdroj: Královéhradecký kraj
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“