Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Jáma (Pit-hole)

Kdy: úterý 25.11.2014 od 18:30
Kde: Bio Centrál Hradec Králové, Studio Garsonka

Jáma je dokument zobrazující život ukrajinské rodiny, která se nepoddá soudobému způsobu života. Tam, kde se staré střetává s novým, kde se transformuje něco jedinečného, vzniká konflikt. Dokument se věnuje tématu rodiny, stejně jako nesnadným životním podmínkám, které připravil stavební projekt města Kyjeva. Hlava rodiny Natálie se snaží udržet rodinou vilku obklopenou ve městě panelovou výstavbou. Vedle toho se musí starat o své čtyři děti, dva manžely a malé stádo nezbedných koz. Podaří se Natálii zachovat jejich způsob života a získat půdu natrvalo nebo bude rodina nátlakem z vyšších míst z pozemku vyhozena? Je Ukrajina skutečně demokratickou zemí?

Zdroj: Bio Centrál
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“