Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Toskánsko

Přednáška se koná ve středu 8. října od 18:00 hod. v konferenčním sále v 5. podlaží Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové.

Toskánsko nejsou jen štíhlé tmavozelené pinie, zlatavá pole a půvabné vesničky a městečka ve svažité krajině. Je to samozřejmě neodmyslitelná renesance Florencie, bílá krása Pizzy nebo do dnešních dnů dokonale zachovalý půvab Sieny. Najdeme zde památky zapsané na seznam světového dědictví UNESCO, mnohdy vytvořené a poznamenané i krutými ranami osudu, jako byla například obří morová epidemie, která ovlivnila výstavbu Sieny nebo městečko Montecatini, hrající svoji úlohu ve druhé světové válce. Itálie má mnoho tváří. Toskánsko je skutečno perlou historie a architektury, nejen co se staveb týče, ale i zahrad, které se ve své takřka nezměněné podobě zachovaly až do dnešní doby. To vše se pokusí přednáška postihnout.

Zdroj: Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“