Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Vlčí roklí po nových povalových chodnících



V červnu 2014 byly dle plánu dokončeny opravy dřevěných chodníků na žluté turistické trase ve Vlčí rokli v národní přírodní rezervaci v Adršpašsko-teplické skály. Návštěvníci tak mohou znovu projít z Teplických do Adršpašských skal soutěskou Vlčí rokle přes rašeliniště a skalní hřeben k Adršpašskému jezírku.

Procházka po hranici skalních měst Adršpašských a Teplických skal zavede návštěvníka národní přírodní rezervace do vlhkého a chladného skalnatého údolí, známého pod jménem Vlčí rokle. Veden žlutou turistickou značkou v úseku od zastavení u Sedmi schodů přes rašeliniště k Adršpašskému jezírku si všímavý návštěvník vychutná nejen nevšední pohledy vzhůru na skalní útvary, ale i pohodlnou chůzi po nově opravených dřevěných chodnících. Tzv. povalové chodníky nahradily dožilé a místy neschůdné staré dřevěné lávky. Kvůli jejich havarijnímu stavu musela Správa CHKO Broumovsko v roce 2012 stezku uzavřít.

Slavnostní otevření stezky proběhne v pátek 11. července 2014 za účasti ministra životního prostředí Richarda Brabce.

Zdroj: Královéhradecký kraj
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“