Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Církev, svět a papež František - Tomáš Halík

Přednáška Tomáše Halíka "Církev, svět a papež František" se koná v prostorách Nového Adalbertina (Hradec Králové) dne 26.3.2014 od 20:30 do 22:00 hodin.

Prof. PhDr. Tomáš Halík, Th.D. je český katolický kněz, teolog, religionista a sociolog náboženství. Přednáší na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, je farářem akademické farnosti, která sídlí v kostele Nejsvětějšího Salvátora v Praze a prezidentem České křesťanské akademie. V červnu roku 2008 mu papež Benedikt XVI. udělil titul monsignore.

Jeden rok pontifikátu papeže Františka přinesl smršť novinek v chování a komunikaci nového papeže. Jak se tyto změny projevili v životě a mentalitě církve? A znamenají začátek větších změn? Na tyto otázky budeme hledat odpověď s Tomášem Halíkem, který se osobně znal s jeho dvěma předchůdci.

Přednášku pořádá Křesťanský akademický klub Salaš

Zdroj: UHK
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“