Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Hradečtí lyžaři mohou stále využít skibus do Orlických hor

Skibus dopravního podniku města na lince Hradec Králové – Skiareál Deštné v Orlických horách a zpět jezdí svou třetí sezonu. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního podniku a Skicentra Deštné letos potrvá až do neděle 16. března 2014. Skibusy jezdí každý víkend.

Za zimními radovánkami bude možné skibusem zajet ještě i v době jarních prázdnin okresu Hradec Králové (3. až 9. března 2014). Shodně jako v loňském roce pojedou skibusy městem po dvou „sběrných“ trasách. Uvedené zastávky a autobusy jsou označeny nápisem SKIBUS

Trasa 1 - skibus A odjezdy:
7.30 hod. ze zastávky Podzámčí (konečná),
7.40 hod. Benešova (směr město),
7.45 hod. Hotel Garni (směr město),
7.50 hod. Adalbertinum (směr magistrát města),
8.00 hod. Alessandria (Bří Štefanů - směr Stoletá).

Trasa 2 - skibus B odjezdy:
7.40 hod. ze zastávky Terminál HD (nástupiště F3),
7.45 hod. Ulrichovo náměstí (směr Adalbertinum),
7.50 hod. Adalbertinum (směr magistrát města),
8.00 hod. Alessandria (Bří Štefanů - směr Stoletá)

Skibus jedne jako přímá linka - vozidla po trase nezastavují. Jízdné je možné platit jak v hotovosti, tak městskou kartou. Jízdné na trase HK - Deštné stojí 60 korun při úhradě v hotovosti a platba za použití karty je i tento rok zvýhodněná. Lyže odveze autobus zdarma. Po příjezdu v 9 hodin na parkoviště přímo pod sjezdovkou v Deštném si cestující mohou nechat svoje zavazadla ve voze. Na zpáteční cestu skibus vyjíždí v 16.15 hodin.

Zdroj: Královéhradecký kraj
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“