Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Světluška postavila Kavárnu POTMĚ na kola a míří k Vám

Netradiční Kavárna POTMĚ, do které každoročně proudí tisíce lidí, jede do světa. Historicky první zatemněný autobus, ve kterém Vám nevidomí připraví černočernou kávu, nechala Světluška - Nadační fond Českého rozhlasu pokřtít 10. července.

„Na palubě autobusu uvidíte svět novýma očima. Stačí se nechat vést a důvěřovat těm, kteří jsou s tmou dokonale sžití. Sehraný tým nevidomých kavárníků Vás usadí do jednoho z šesti kupé a dříve, než Vám donesou černou kávu, můžete objevovat organické, ladné tvary prostoru, ve kterém se nacházíte. Každé kupé je očalouněno materiálem s jinou strukturou, aby podněcovala Vaši fantazii. Orientace v černočerném prostoru je možná jen po hmatu. Brzy však objevíte, že svět pod rouškou tmy může být nečekaně laskavý, plný vjemů, pocitů, inspirace," uvedla Martina Kaderková, ředitelka NF ČRo.

V Královéhradeckém kraji bude autobus stát ve dnech:
14. - 16. 9. - Jičín, Festival Jičín - město pohádky
29. - 30. 9. - Hradec Králové

Další informace a podrobnosti o zastávkách získáte a cestu autobusu můžete sledovat na na Facebooku a www.svetluska.net

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“