Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Open Air Festival Trutnov 2011

Letošní festival v Trutnově je věnován Amnesty International, Jimu Morrisonovi a indiánským bojovníkům od Tippecanoe. Přijede jej podpořit i Iggy se Stooges. Bude to jeden z jejich posledních společných koncertů.

Letošní oslava radosti, léta a setkání, kultovní Open Air Festival „Trutnov 1987-2011“ se uskuteční od 17. do 21.8. a bude trvat neobvyklých pět dnů. Je věnován mezinárodní organizaci zasazující se o dodržování lidských práv Amnesty International, která vznikla před padesáti lety, a také legendárnímu a kultovnímu rockerovi, básníkovi a šamanovi s jasným názorem, který se mu stal osudným, Jimu Morrisonovi, jenž odešel před čtyřiceti lety. Pořadatelé dále připomenou Tecumsehovy bojovníky od Tippecanoe, kteří byli u jediného vytvořeného hlavního města indiánské konfederace před dvěma sty lety pobiti americkou armádou. Festival přijede podpořit jeden z nejsvéráznějších a nejvýraznějších šamanů a tanečníků od dob Sedícího býka - Iggy Pop se svými letitými kumpány The Stooges. „Bude se jednat o jedno z jejich posledních vystoupení. The Stooges končí a Iggy omezuje koncertní činnost,“ uvádí Martin Věchet, zakladatel festivalu.

Veškeré informace naleznete na stránkách festivalu www.festivaltrutnov.cz.

Zdroj: Informuji.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“