Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Czech International Air Fest

Ve dnech 3. - 4. září se koná další ročník Czech International Air Fest známý pod zkratkou CIAF. Je připraven bohatý program ve vzduchu i na zemi.

Pozvání k účasti na 18. ročníku mezinárodní letecké přehlídky přijaly vojenské i civilní letky ze 14 zemí světa, které se představí ve statických i dynamických ukázkách. Armáda České republiky se postará kromě zahajovacího průletu například o letové ukázky proudových letadel JAS-39 Gripen, předvedou se i vrtulníky W-3A Sokol s ukázkou hašení nebo Mi-171, které zasahují v krizových oblastech. Letecká základna Kbely ukáže v Hradci Králové i přepravní letoun C-295M CASA, který je předmětem kontroverzní armádní zakázky.

Velkým tahákem budou skupinová vystoupení polské letky Bialo-Czerwone Iskry nebo baltických včel Baltic Bees z Lotyška, které na pěti strojích L-39C vystoupí v České republice vůbec poprvé. Pro diváky jsou připraveny i pozemní atrakce, k vidění budou obrněná vozidla Pandur, ATF Dingo a Land Rover Defender 13 Kajman, ve spolupráci s BESIPem si návštěvníci budou moci také vyzkoušet simulátor automobilového nárazu.

Letiště bude pro veřejnost otevřeno vždy od osmé hodiny ranní, letecký program bude probíhat od 11 do 17 hodin. Prostory pro diváky a přístupové cesty zůstaly stejné jako v předchozích letech. Parkování bude možné v areálu letiště, ale vzhledem k předpokládané vysoké návštěvnosti doporučují organizátoři využít kyvadlové dopravy, kterou bude zajišťovat hradecký Dopravní podnik. Vstupné zůstává ve výši 300 Kč za osobu, děti do 15 let mají v doprovodu rodičů vstup zdarma.
(Martin Sedláček, Magistrát města Hradec Králové)

Veškeré informace naleznete na stránkách www.airshow.cz

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“