Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Fair snídaně v Hradci Králové

14. 5.2011 v 10:00 můžete oslavit Světový den pro fair trade v Jiráskových sadech v Hradci Králové.

Stačí si 14. května ráno uvařit do termosky fairtradovou kávu nebo čaj, upéct buchtu z fairtradového kakaa, třtinového cukru či čokolády nebo třeba jen nachystat chleba s pomazánkou z lokálních surovin a vyrazit do parku za těmi, kteří podporují fair trade a chtějí svátek fair trade oslavit. Z malé veřejné snídaně se tím stane neobvyklý happening.

Upřesnění místa: Zelená plocha za altánkem. (V případě nepřízně počasí v altánku.)

Co s sebou? Jak?
Pique-niqueově. Vezměte si deky, košíky s tím, co máte rádi (příp. i něco, o co byste se chtěli podělit, poberte také pár kamarádů a přijďte do sadů posnídat obklopeni fajn lidmi, zpěvem ptáků, modrým nebem nad hlavou a šuměním listoví, přičemž podpoříte myšlenku spravedlivého obchodu).

Zajištěn bude:
Dětský koutek (min. s 1 chůvou a zábavou: omalovánky, modelína, hračky, zpívánky apod.), „stoly“ (z krabic), ochutnávku nějakých férových dobrot (překvapení šéfkuchaře) a velmi milý úsměv.

Kontaktní osoba
Jméno: Petra Kykalová
Tel: 773 537 487
E-mail: kykusss@gmail.com
Pořadatel

Pořadatel:
NaZemi – společnost pro fair trade
Kounicova 42
602 00 Brno
Tel/Fax: (+420) 543 214 002
E-mail: office@fairtrade.cz

Zdroj: Středisko ekologické etiky a výchovy
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“