Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Chodci a cyklisté v silničním provozu

V rámci plánovaných dopravních priorit ze strany Policie ČR pro rok 2011 se v příštím týdnu uskuteční v Královéhradeckém kraji Kampaň, zaměřená na "Bezpečné chování chodců a cyklistů". Policisté a policistky z Preventivně informačního oddělení se společně s dopravními policisty tentokrát zaměří nejen na řidiče motorových vozidel, ale především na ostatní účastníky silničního provozu.

Při dopravně bezpečnostní akci, která se uskuteční v týdnu od 23. do 27. května 2011 na jednotlivých územních odborech našeho kraje, budou policisté kontrolovat především chodce a cyklisty. Ti si současně vyslechnou rady typu: jak se správně chovat na ulici (a to i za snížené viditelnosti), jaká zvolit opatření k zajištění bezpečnosti v silničním provozu nebo jak předcházet komplikacím v dopravě.

Chodci a cyklisté současně obdrží z rukou policistů tematicky zaměřené tištěné materiály (zdroj: Policie ČR a BESIP - http://www.ibesip.cz/) a předměty: např. „Bezpečí dítěte v dopravě“ (příručka - pomocník a rádce rodičům), "Jak se správně chovat na ulici" (omalovánka), reflexní pásky a přívěsky, reflexní samolepky ("Zvířátka, která tě ochrání ve tmě"), leták "Buďte vidět! Přežijete!", pro cyklisty jsou dále připraveny i blikačky na kolo.

Termíny kampaně:
23. a 26. května - Náchodsko
26. května - Trutnovsko
26. května - Jičínsko
27. května - Královéhradecko
27. května - Rychnovsko

Zdroj: Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“