Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Srdce Afriky

Muzeum východních Čech v Hradci Králové vás zve na cestovatelskou přednášku s promítáním Tomáše Kubeše Srdce Afriky.

Promítání se koná ve středu 23. února od 18:00 hodin.

Je Střední Afrika posledním rájem? Dá se projít pralesem bez průvodce? Je nebezpečná řeka Sangha na své pouti k veletoku Kongo? Žijí Pygmejové ještě tradičním způsobem života? Nezabijí nás pytláci, nebo nezakousnou krokodýli? Tak to všechno jsou otázky, na které měla odpovědět odvážná expedice Srdce Afriky, která vyrazila na svoji dva měsíce dlouhou pouť v říjnu 2009. Mnoho míst není vůbec osídleno a často jedinými obyvateli jsou pouze Pygmejové, kteří se živí lovem. Tady musí každý zapomenout na mobilní síť, internet, obchody, nebo jakékoliv výdobytky civilizace. Zdejší lesy jsou skutečným rájem, kde žijí četné populace goril nížinných, šimpanzů, pralesních slonů, hrochů a mnoha dalších živočišných druhů. K proniknutí do tak obtížně dostupné oblasti bylo využito řeky Sanghy, které protéká na pomezí Středoafrické republiky, Kamerunu a Konga. Cesta měla za cíl nejen sjet řeku, o které se toho moc neví, ale také zjistit zda je možné setkat se s Pygmeji, kteří žijí dosud stejně jako jejich předci.

Zdroj: Muzeum východních Čech v Hradci Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“