Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Bistro U dvou přátel

Bistro U dvou přátel v pondělí 27.2. 2012 zahájilo svůj provoz v Regiocentru na Pivovarském náměstí. Kávu a jiné občerstvení servírují klienti obecně prospěšné společnosti Skok do života, kteří jsou mentálně postiženi.

Otvírací doba: pondělí až pátek, 7:30 - 17:00 hodin

"Nová kavárna může zpříjemnit lidem návštěvu krajského úřadu, její otevření by také mohlo přispět k oživení nádvoří Nového pivovaru. Projekt navíc pomůže lidem s mentálním postižením s pracovním uplatněním, které je jinak na volném trhu práce velmi obtížné," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, který kavárnu otevřel.

Pracovníci s mentálním postižením budou nabízet v Bistru u dvou přátel návštěvníkům například bagety, palačinky, vafle, kávu a domácí limonády. Provoz a vybavení bistra je financováno z Evropských sociálních fondů v operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Obecně prospěšná společnost Skok do života na tuto činnost získala téměř pětimilionovou dotaci.

Skok do života působí v Hradci Králové. Poskytuje služby, které umožňují lidem s mentálním postižením získat sebedůvěru, samostatnost a odpovědnost, aby vnímali svůj život jako smysluplný a srovnatelný s životy ostatních lidí.



Zdroj: Královéhradecký kraj
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“