Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Předení na kolovratu a práce s vlnou

Kdy: 7.2.2015 až 8.2.2015 od 9:30 hodin
Kde: Dům Pod Jasanem, Voletiny 22, Trutnov, 541 01

Dvoudenní kurz od soboty do neděle. Na kurzu se naučíte příst ovčí vlnu, připravit si vlnu na další zpracování na česačkách a kramplích, získáte návody na barvení ovčí vlny a naučíte se techniku plstění vlny.

Můžete se naučit uháčkovat si z upředené vlny např. čepici nebo šálu. Můžete využít bubnovou česačku pro přípravu Vámi doneseného materiálu.Můžete vyzkoušet příst i jiný materiál: psí srst, len, bavlnu. Poradíme, kde koupit ovčí rouno, kolovraty, pomůcky a barvy.Možnost ubytování ( 250,-/noc) v pokojích s vlastním soc. zařízením.Kurz je akreditovaný MŠMT pro další vzdělávání ped. pracovníků.

Cena: 1 800,- za dvoudenní kurz.

Každý účástník bude mít k dispozici kolovrat po celou dobu kurzu i ve večerních hodinách. Vyzkoušíte si několik druhů kolovratů. Čeká na Vás příjemně vyhřátá dílna, v poledne polévka, káva a čaj po celý den a uvolněná atmosféra.

Více informací: www.dumpodjasanem.cz

Zdroj: Královéhradecký region
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“