Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Studentský festival SheepFest 2013

Kde: Hala TJ Slavia, Hradec Králové
Kdy: 11.5.2013 od 16:30 do 23:00

Připravovaný festival SheepFest, pořádaný 11. 5. 2013, bude opravdu studentskou oslavou. Akci finančně podpořilo hned několik královéhradeckých fakult: Pedagogická, Přírodovědecká a Filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové a Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy.

Projekt, který pořádá Křesťanský akademický klub Salaš, o. s., přinese mnoho kulturních zážitků. Celá akce proběhne v Hale TJ Slavia v Hradci Králové. Základním kamenem budou koncerty hudebních skupin Traband, Jaksi Taksi, Poletíme?, Medvěd 009 a Žádnej stres. Tento ročník festivalu nabídne unikátní zahájení série koncertů – vystoupení přislíbila double-harmonika-punk kapela Dukla Vozovna z Pardubic.

Tématem letošního 3. ročníku festivalu jsou předsudky, kterým je věnován další doprovodný program. Například na místě zvaném „Demolition Stage aneb bouráme předsudky“ proběhnou besedy s odborníky. Dále budou moci návštěvníci shlédnout vernisáže mladých umělců, kteří téma uchopili různými způsoby: pomocí básní, fotografií, kreseb atd. Jako velké lákadlo doprovodného programu bude jistě tzv. „plackovač“, speciální stroj na výrobu placek. Kdokoliv se může vyfotit se svou oblíbenou kapelou nebo si donést svůj obrázek a nechat si vyrobit vlastní placku.

Součástí SheepFestu je i sportovní turnaj Salaš Cup. Od ranních hodin proběhnou v Hale TJ Slavia zápasy ve volejbale, florbale a ping-pongu. Turnaj je pořádaný již od roku 2003 a je hojně navštěvován účastníky z akademických klubů z celé ČR.

Více informací najdete na webu festivalu: www.sheepfest.cz a nebo sledujte novinky na Facebooku: www.facebook.com/sheepfest

Dalšími sponzory akce jsou: Město Hradec Králové, Biskupství královéhradecké, Katedra kulturních a náboženských studií UHK, Vysokoškolské katolické hnutí, MKD, KDU-ČSL a Petráčkovy hořické trubičky. Mediálními partnery jsou: Signaly.cz, VaZu, AWrádio a TV Noe.

Pro více informací kontaktujte pořadatele:

Bc. Jiří Jína, t: +420 732 640 224, e: info@sheepfest.cz

Zdroj: UHK
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“