Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Výstava "Smím prosit?"

Smím prosit? Tak zní název výstavy, která návštěvníkům přiblíží společenský život od počátku 19. století až po období první republiky.

V Regionálním muzeu a galerii v Jičíně můžete zhlédnout nejen plesové róby a střevíčky, ale také nejrůznější nepostradatelné doplňky jako byly šály, rukavičky, kabelky, vějíře i šperky. V expozici spatříte například i taneční pořádky, do kterých si dámy zapisovaly k jednotlivým kouskům jména tanečníků.

Výstava je instalována ve výstavní chodbě muzea v 1. patře zámku, potrvá do 13. března, otevřeno denně mimo pondělí 10 - 16 hod.

Plesy a zábavy tradičně pořádala řada spolků, škol a různých sdružení, které již od počátku 19. století pomáhaly formovat společenskou atmosféru v českých městech.

Kurátorkou výstavy je etnografka RMaG v Jičíně Hana Macháčková.

Bližší informace naleznete na stránkách RMaG www.muzeumhry.cz

Zdroj: Hradecký deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“