Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Multikulturní výchova v příběhu

Kdy: pondělí 28. února 2011, 13:30 – 18:00
Místo konání: SEVER, Kavčí plácek 121, Hradec Králové 500 03

Seminář pro pedagogy MŠ a ZŠ s tématem zpracování a významu našich vlastních příběhů.

Zpracování a vyprávění příběhu patří mezi metody aktivního učení, které jsou vhodné pro zpracování průřezového tématu environmentální a globální výchovy. Metody budou začleněny do kontextu globálních rozvojových otázek. V praktické části budou představeny vypravěčské techniky a způsoby výběru příběhu pro zvolené téma a jeho práce na něm.

Cíl programu: Účastníci semináře si vyzkoušejí metodu vyprávění („storytelling“) a prozkoumají její využití pro multikulturní výchovu.

Lektorka: Jitka Oláh, absolventka divadelní dramaturgie na JAMU v Brně se specializací na vyprávění jako metodu dramatické výchovy. Realizovala kurz tvůrčí vyprávění na DIFA JAMU, realizuje semináře zaměřené na využití vyprávění jako výukové metody. Absolvovala roční pracovní stáž jako výzkumný pracovník na University of Glamorgan (The George Ewart Evans Centre for Storytelling).

Cena: 200 Kč

Přihlášky: Alžběta Trojanová, 604 676 146, e-mail: sev@kosteleckehorky.czTato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Tento seminář byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP.

Zdroj: Středisko ekologické výchovy SEVER
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“