Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

MET in HD - Nixon v Číně

Kino Centrál v Hradci Králové vás zve na další z přímých přenosů operních představení z Metropolitní opery v New Yorku.

Sobota 19.2., začátek v 18:45 hodin.
John Adams – NIXON V ČÍNĚ

Únor 1972. Nejtemnější časy studené války. Americký prezident Richard Nixon přijíždí do Číny k historickým rozhovorům s tamním vůdcem Mao-Cetungem, najít společnou řeč proti Sovětskému svazu. Nixonova cesta byla po více než dvaceti letech prvním setkáním představitelů USA a Čínské lidové republiky na vysoké úrovni. Započala se tak nová éra vzájemných vztahů mezi Washingtonem a Pekingem. Nixon v Číně je společným dílem skladatele Johna Adamse, režiséra Petera Sellarse a libretistky Alice Goodman. Autor: John Adams, účinkují: Kathleen Kim, Janis Kelly, Robert Brubaker, Russell Braun, James Maddalena, Richard Paul Fink a další, dirigent: John Adams, režie Peter Sellars.

Zdroj: Kino Centrál
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“