Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Vivaldiano

Jarní turné 2011.
V Hradci Králové v Kongresovém centru Aldis ve středu 30. 3. 2011, od 20:00 hodin.

Vivaldianno je nadčasový hudební projekt, ve kterém si své role rozdělili renomovaní interpreti různých žánrů a na barokním základě vytvořili pestrobarevnou zvukovou paletu hudební současnosti.

Klasikou odkojený houslový virtuos Jaroslav Svěcený a rockový klavírista i skladatel Michal Dvořák (zakládající člen skupiny Lucie) se pustili do multižánrového projektu, kterým chtějí oslovovat posluchače napříč generacemi i styly.

Začali si “hrát” a experimentovat se zvuky klasických, etnických i elektronických nástrojů. Oslovili legendárního kytaristu Radima Hladíka, špičkové pražské orchestrální hráče, pěvecký sbor, světově proslulého hráče na didgeridoo Ondřeje Smeykala, vynikajícího interpreta na indický nástroj sitar Ladislava Broma, dalšího kytaristu a aranžéra v jedné osobě Jiřího Janoucha, bolivijského indiána z Chochabamby hrajícího na charangu (malá desetistrunná kytara), sampoňu (velká bambusová Panova flétna) a kenu (domorodý dechový instrument), Miloše Vacíka, ovládajícího bravurně perkuse (na jejich albu zní darbuka, djembe, surdo, caxixi, apito, congo, bata, talking drum a udu neboli ibodram, který vypadá jako děravá váza) a začali pracovat.

Více informací o projektu najdete na http://www.vivaldianno.cz

Plakátek na akci naleznete na stránkách http://www.aldis.cz/files/plakaty/nahled-129-plakat_vivaldianno.jpg

Vstupenky zakoupíte v síti Ticketportal http://www.ticketportal.cz

Zdroj: Aldis
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“