Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Laponsko koncem léta - začátkem podzimu

Muzeum Východních Čech v Hradci Králové vás zve na cestopisnou přednášku Laponsko koncem léta - začátkem podzimu aneb Čtyři chlapi za polárním kruhem.

Přednáška se koná 19. 1. 2011 od 18.00.
Přednáší Petr Rybář.

Laponsko (též Lapland či Saamiland) na severu Skandinávie je poslední rozsáhlou divočinou v Evropě. Skýtá téměř liduprázdnou krajinu s mnoha půvaby a zajímavostmi – horami a skalisky, jezery, řekami i vodopády, s panenskými lesy v podzimní době plnými hub, s nekonečnými rozhledy po severské tundře, oživované hlavně stády sobů. V srpnu a září 2010 se do švédských národních parků a na náhorní planinu Käsivarsi na norsko-švédsko-finském pomezí, asi 300 km nad severním polárním kruhem, vypravila parta českých ekologů. Expediční kamera zachytila nejzajímavější okamžiky téměř 7000 km dlouhé cesty automobilem a hlavně půldruhé stovky kilometrů pěšího putování pustinami.

Zdroj: Muzeum Východních Čech v Hradci Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“