Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Pravěcí obyvatelé Čech a Polska

Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové vás zvou na paleontologickou přednášku "Pravěcí obyvatelé Čech a Polska".

Území České republiky a sousedního Polska nebylo až donedávna považováno za oblasti, ve kterých by bylo možné pátrat po zkamenělých pozůstatcích dinosaurů a jiných zajímavých obratlovcích druhohorního období. Zatímco mamuty a srstnaté nosorožce odtud známe poměrně dobře už víc než století, tvorové jako silesaurus, polonosuchus nebo třeba český iguanodontid ještě do obecného povědomí příliš nevstoupili. Přitom se však jedná o velmi zajímavé tvory, významné i z hlediska evoluce obratlovců. Jejich pozůstatky nebyly objeveny nikde v pustinách mongolské Gobi nebo jihoamerických And - nacházejí se řádově jen desítky kilometrů od Hradce Králové.

V přednášce se dozvíte právě o těchto fantastických poslech pravěku dozvědět zajímavou a atraktivní formou. Koná se v sobotu 20. 11. 2010 od 17 hodin.

Plakátek na akci naleznete na stránce http://www.astrohk.cz/news/prednasky/prd101120.pdf

Zdroj: Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“