Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Cinema Open se blíží

CinemaOpen je první filmový festival svého druhu v Hradci Králové. Festival vznikl ze záměru představit veřejnosti filmový proud, který běží mimo současnou hlavní komerční tvorbu.

Festivalem chceme otevřít brány kina novým českým tvůrcům krátkých hraných filmů. Diváci se dostanou k tomu, co jinde neuvidí. Bude zde představeno to nejlepší, co se v posledních dvou desetiletích natočilo v nekomerční, nezávislé a amatérské hrané tvorbě. Představené filmy získaly již řady ocenění a osobně je zde uvedou jejich autoři.

Dramaturgie festivalu diváky seznámí taktéž s příběhy slavných filmařů, kteří začínali stejnou cestou. Osobnost, která se bude účastnit festivalu je režisér Tomáš Vorel. Akce si tedy bere také za úkol uskutečnit příjemné setkávání filmařů s veřejností a podpořit tak vzájemnou otevřenou komunikaci a inspiraci.

Festival je dvoudenní a bude probíhat 16 .- 17.11.2010 v prostorách špičkově vybaveného artkina Centrál.

Vše odstartuje 16. 11. v 18:00 za účasti autorů předpremiérou nového českého filmu Babička, aneb jak to bylo doopravdy, na který je jako festivalový dárek vstup zdarma.

Poté bude následovat další slavnostní předpremiéra českého filmu Hlava-ruce-srdce od Davida Jařaba.

17.11. se pak představí přes 30 krátkých hraných filmů v pěti projekčních blocích. Ve 13:00 hod. proběhne slavnostní zahájení za účasti Tomáše Vorla.

V 18:00 si můžete užít blok s názvem „Jak začínali slavní", ve kterém uvidíte prvotiny hosta festivalu, ale i jiných, dnes již slavných osobností českého filmu.
Od půlnoci je pak jako přídavek pro nedočkavce promítán komerční film Harry Potter a Relikvie smrti - 1.díl

Vše potřebné naleznete na www.cinemaopen.cz

Zdroj: Okolohradce.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“