Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Výstava Na východ od ráje

V interiérech Bílé věže se koná ojedinělá výstava s názvem "Na východ od ráje". Připravilo královéhradecké umělecké sdružení CON. FRONT. ART.

Po zkušenostech s vandalismem z poslední výstavy, umělci sáhli po výjimečné formě sdělení. Na zdech Bílé věže umělci vystavují místo svých děl vzkazy agresivním návštěvníkům.

„Minulý rok jsme jednotlivé sekce sdružení představili postupně v patrech interiéru Bílé věže. Zvlášť konkretisty, šperkařky, fotografy, část Victorinox, studentskou tvorbu, měli jsme i vitríny s ukázkou vydavatelské činnosti a samozřejmě díla výtvarnic z Rukavice.
Se sdružením vystavujeme na Bílé věži už čtvrtým rokem, před tím to byly pouze Studentské salony pořádané Univerzitou Hradec Králové. Musím konstatovat, že v minulosti občas došlo k menšímu či většímu poškození vystavovaných výtvarných děl, ale poškozování, vandalismus a nekulturnost některých návštěvníků nebývale stoupají. Rozbité plastiky, přemístěné objekty, strhané grafiky a polepy – šokovalo nás to!
Proto jsme tuhle výstavu koncipovali jako slovní poselství výtvarníků některým návštěvníkům. Každý z vystavujících mohl zvolit libovolnou formu prohlášení k danému problému a vznikla skvělá výstava, kterou jistě stojí za to vidět,“ říká kurátor výstavy a výtvarník Štěpán Málek.

Výstava končí 11. listopadu.

Zdroj: Hradecký Deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“