Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Naučná stezka Bažantnice-Obora

Slavnostní otevření naučné stezky Bažantnice-Obora proběhne u myslivecké chaty v lokalitě přírodní památky Bažantnice, a to v rámci akce Den s Lesy ČR dne 23.9.2010 v 09:00.

Stezka o délce dva a půl kilometru vychází z Letohradu v okrese Ústí nad Orlicí a dále vede převážně po žluté turistické značce do Obory.

Na celkem osmi zastaveních se lidé dozvědí poutavé informace o přírodních zajímavostech území, místních pověstech, problematice myslivosti a tématech z historie a současnosti obhospodařování lesa. První zastavení se nachází na severním okraji Letohradu, před vstupem do Letohradské bažantnice, poslední potom v lesním komplexu Obora u bývalé hájenky. V případě únavy si turisté budou moci odpočinout na dvou zastřešených odpočívadlech, které se na trase stezky nacházejí.

Zdroj: Kudyznudy.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“