Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Japonské odpoledne pro děti i dospělé

Na hřišti Základní školy Josefa Gočára v Hradci Králové si ve středu 8.9. 2010 od 15 do 19 hodin můžete vyzkoušet techniky s japonskými meči šinai a bokuto, změřit sílu úderu, shlédnout zajímavé ukázky umění samurajů, ale i například ochutnat japonské zelené čaje.

V průběhu odpoledne uvidíte také ukázky dalších umění – karatedo, aikido, džudo, naginatado a džodo – v podání hradeckých oddílů zabývajících se těmito bojovými uměními. Pro děti budou připraveny i drobné soutěže, budete si moci prohlédnout cvičební výstroj i výzbroj a zkušení členové jednotlivých oddílů Vám odpoví na Vaše zvídavé otázky.

Ukázky jednotlivých bojových umění budou probíhat postupně a během odpoledne se několikrát zopakují. Pokud tedy nestihnete přijít na úplný začátek, je možné se dostavit kdykoli v průběhu odpoledne.

Japonské odpoledne se koná u příležitosti 15. výročí začátku cvičení kendo a iaido v Hradci Králové v oddíle Nozomi Dojo. Kendo a iaido je vhodné pro děti od 10 ti let až po dospělé vysokého věku, a to jak pro ženy, tak pro muže. „Nerozhoduje síla svalů, ale hbitost, mrštnost, ohebnost, soustředění a ve vyšším věku i zkušenost,“ říká vedoucí oddílu Roman Záhora a dodává: „ v oddíle tak vedle sebe cvičí desetileté děti i kendisté přes padesát let. Přijďte se podívat, a pokud Vás některé cvičení zaujme, rádi Vás mezi sebou uvítáme.“

Vstup na akci je volný a v případě nepřízně počasí bude akce přesunuta do auly školy.

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“