Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Horní Maršov - otevřené muzeum

Koná se ve dnech 10. – 11. září 2010.

Jedinečná příležitost navštívit historická místa v Maršově, která jsou lidem jinak nepřístupná, a zároveň se o nich zajímavou a zábavnou formou něco dozvědět.
Kulturní program, který se koná v rámci Dnů evropského kulturního dědictví. Téma: „Duše památek".

Program:

Pátek 10. září

17:00
Co si pamatuje krajina - vycházka s průvodcem po stopách původního osídlení, sraz před vchodem do střediska SEVER (základní škola)

20:00
Obnova krajinných prvků v Krkonoších - přednáška Pavla Klimeše ve vinotéce

Sobota 11. září

11:00 – 19:00
Otevřené muzeum: Stezka spojující maršovské památky (program jak pro dospělé, tak pro děti - setkání s historickými osobnostmi, výstavy a informace o historii, hra s plněním úkolů, pomocí kterých odhalíte tajemství hraběte z Aichelburgu), trasa začíná na obecním úřadě – zde získáte mapku a informace. Absolvování stezky trvá zhruba tři hodiny.

19:30
Komorní koncert ve starém kostele.

21:00
Noční prohlídka zámku - setkání s osudy lidí, kteří zde v minulosti žili.

Vše zdarma.

Plakátek k akci naleznete na http://sever.ekologickavychova.cz/uvod/hlavni-soubory-ke-stazeni/doc_download/186-plakat-otevene-muzeum

Pořadatel: Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory "SEVER".

Zdroj: SEVER
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“