Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Valentýnská floristika

Kdy: sobota 21. ledna 2017 od 10:00 do 17:00 hodin
Kde: Mistrovská škola floristiky - Hradec Králové (Jiráskovy sady 237/1, Hradec Králové)

Začátečníci: Jak využít umělecký design ve valentýnské floristice. Relaxujte a udělejte radost sobě i svým blízkým na svátek sv. Valentýna květinovým dárkem, který sami vytvoříte. Základní techniky vypracování. Luxusní zdobení jednotlivých květů, přízdoby pro kytice a dárky s využitím malého množství květů v kombinaci s neflorálním materiálem, dekorativní kytičky. Krása lásky odrážející se v barvě červené, růžové, ale i jiné barvy jsou vhodné pro tento svátek.

Pokročilí: Prostorové interiérové dekorace s využitím konstrukčních prvků a menším množstvím květin pro zimní období. Studený leden a únor přináší v tomto zimním čase prostor pro jiná, kreativní, odborně zpracovaná aranžmá, v souladu s estetickými pravidly a užitými technikami. I z malého počtu květů lze vytvořit florální objekt. Principy výstavby konstrukcí různých typů, začlenění florálních materiálů – vypichované pasáže, práce s materiálem v ampulích, aranžmá pro výzdoby sálů, plesů… Čas nejen pro zamilované, ale i pro dárky k vyjádření úcty, poděkování pro Ty, které máme rádi. Využijte svátek sv. Valentýna na propagaci své firmy. Estetika: Teorie barev – vnímání, psychické působení a symbolika barev, volba vhodné barevnosti, barevné harmonie.
Mistrovská a floristická zkouška: Dekorace stolu – symbolika, tvary, linie, struktury, barevnost, konstrukce, technika, materiál, postup práce. Vlastní návrh, estetické zákonitosti.

Více informací: http://www.vizualskola.cz/dokumenty/seminare.pdf

Zdroj: Jsem z Hradce
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“