Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Kumburské svítání

Kdy: sobota 10. září 2016 od 9:00 do 17:00 hodin
Kde: Kumburk

I tentokrát nabídneme dospělé i dětské veřejnosti celodenní bohatý program zejména na historické téma. Letos jsme pro návštěvníky připravili i několik novinek, např. vystoupení skupiny historických tanců Mariane nebo taneční studio Element z Prahy. Jádrem programu budou jako vždy představení šermířských skupin, střelba z replik historických zbraní, středověká mučírna... Každou hodinu se budou moci skupiny zájemců vydat na komentovanou prohlídku hradem, během které se dozví o jeho historii, vysvětlíme, jak se na hradech žilo, letos budeme více pozornosti věnovat době Karla IV. Po celý den je na hradě připraveno bohaté občerstvení a také stánky s drobnostmi.

Výtěžek z akce je určen na záchranu hradu.

Více informací včetně podrobného programu: http://www.kumburk.cz/

Zdroj: Sdružení pro záchranu hradu Kumburku
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“