Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

ASANACE

Kdy: středa 7. září 2016 od 18:00 hodin
Kde: Klicperovo divadlo

Beseda s tvůrci o inscenaci.

K výročí nedožitých osmdesátých narozenin Václava Havla uvede Klicperovo divadlo hru Asanace. Režie se ujme Havlův dlouholetý přítel a především jeho dvorní režisér Andrej Krob. Skupina architektů je povolána do nejmenovaného malebného městečka se středověkým hradem, aby zde provedla jeho asanaci a uvolnila tak prostor pro nové sídliště. Celkem rutinní úkol však architektům naruší jedna zdánlivě bezvýznamná petice... Václav Havel hru napsal v roce 1987 jako reakci na komunisty centrálně plánovanou politiku rozvoje městského bydlení, jež byla charakteristická výstavbou nevzhledných sídlišť, která často vznikala na úkor vzácné historické zástavby řady měst.

Zdroj: hkpoint
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“