Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Památkový okruh historickým městem pro turistu 3. tisíciletí

Projděte se svým chytrým telefonem historický okruh Hradce Králové a sbírejte Munzee!

Munzee je jedna z outdoorových her na hledání pokladů. Dá se přirovnat ke geocachingu, jen místo krabiček hledáte pomocí GPS technologie známky s QR kódem.

V roce 2011 byla hra spuštěna poprvé v Kalifornii. Název hry je odvozen od německého slova pro minci - die Münze. Původně totiž měly mít QR kódy kulatý tvar mincí. Postupem času dostaly tvar čtverce s „rozsypaným čajem“. Hráči munzee vytvářejí pro ostatní známky, které umístí na veřejně dostupné místo a souřadnice místa zveřejní v celosvětové databázi na www.munzee.com. A pokud máte „chytrý telefon“ s fotoaparátem a GPS, zdarma staženou aplikaci na www.munzee.com a datový tarif, tak nic nebrání tomu, abyste začali hrát.

Zápis nálezu provádíte pomocí nasnímání QR kódu na nalezené „známce“, aplikace se připojí k databázi a ověří GPS souřadnice. Poté je proveden zápis a vy získáte body, se kterými soutěžíte o co nejlepší umístění v celosvětovém žebříčku.
A pokud nechcete jezdit až do Kalifornie, zkuste si zahrát munzee i v Hradci Králové a projděte se historickým městem.

Zdroj: Královéhradecký region
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“