Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Muzeum a světnička Járy Cimrmana

Muzeum se nachází ve sklepních prostorách zámku a bylo slavnostně otevřeno v roce 2010 za účasti členů Divadla Járy Cimrmana.

Muzeum seznamuje s vynálezy, cestovatelskou a výtvarnou činností tohoto velikána a je zde i jeho světnička. Část expozice je věnována činnosti Divadla J. C.

Muzeum tvoří tři místnosti. V první je expozice věnovaná historii Divadla Járy Cimrmana. Druhá, zábavná místnost, je plná cimrmanových vynálezů. Třetí místnost kvůli nedostatku peněz zobrazuje alespoň půl světničky, v níž Cimrman žil ve Vídni. Od všeho v ní je polovina, vše je tedy v podobném duchu jako film Jára Cimrman, ležící, spící, kde byl v Cimrmanově pokoji k vidění i řez postelí s peřinou. V muzeu si prohlédnete plakáty z představení divadla Járy Cimrmana a mnoho dalších divadelních rekvizit.

Jára Cimrman má ve městě také svůj pomník, který se nachází na malé zámecké terase.

Prohlídky expozice:
Červenec - srpen:
Pondělí a sobota: 9:30, 10:30, 11:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30
Neděle: 13:30, 14:30, 15:30, 16:30
Mimo tyto měsíce je možné prohlídku domluvit v informačním centru na náměstí.

Vstupné jednotné 20,- Kč. Děti do 5 let zdarma.

Kontakt:
Václavské náměstí 77
561 51 Letohrad
Tel./fax: 465 622 092
e-mail: muzeum@letohrad.eu

Zdroj: Město Letohrad
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“