Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

videoklipy "Štěstí přeje připraveným", kapsáři

Preventivně informační oddělení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje dlouhodobě spolupracuje s Institutem ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč (http://www.ioolb.cz/ioo_vymezeni.php).

V rámci spolupráce vzniklo již v minulosti několik krátkých videoklipů "ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM". Tento seriál krátkých videoklipů slouží jako návod, jak se zachovat při mimořádných nebo nebezpečných situacích, do kterých se může každý z nás dostat. Jednotlivé klipy je možné bezplatně zkopírovat pro další použití.

Videoklipy mají tematické zaměření:
Krádež auta, Opuštění domácnosti, Umělé dýchání, Hlásiče kouře, Kamna, Kapsáři, Komíny, LPG, Nález zavazadla, Nehoda, Improvizovaná ochrana, Požár v domě, Propan, Resuscitace, Varovný signál, Tísňová volání, Vypalování trávy, Krizové situace v zahraničí, Evakuační zavazadlo, Záchrana tonoucího.

Všechny videoklipy naleznete na stránkách: http://www.ioolb.cz/video_stesti.php

Vzhledem k předvánočnímu období, kdy bývají aktuálním tématem kapesní krádeže, nabízíme ke shlédnutí video tématicky zaměřené na kapsáře:
http://www.policie.cz/soubor/kapsari-wmv.aspx

Zdroj: Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“